Autoriteit is de relevantie die je blog heeft voor zoekmachines en daarom een essentiële factor voor web positionering.
De blog vervult de functie om op natuurlijke wijze interactie te krijgen. Als er interessante artikelen, afbeeldingen, foto’s en infographics worden geplaatst, neemt de kans toe dat gebruikers zich aangetrokken voelen tot de site. Ook is er een grote kans dat ze deze zullen delen op sociale netwerken. Hierdoor kan jouw blog aan autoriteit winnen door de inhoud beter te laten rangschikken. Dit doe je ook door het aantal zoekwoorden waarvoor je rangschikt te vergroten.
Een blog is nog steeds een interactie middel dat in organisaties wordt gebruikt om ideeën te communiceren en te promoten. Grote bedrijven gebruiken dit type platform vanwege:
- integreren,
- omgaan met crises,
- inhoud genereren die verkeer naar uw website trekt,
- verhogen van communicatie
- aan geloofwaardigheid winnen.
Houd er rekening mee dat het hebben van jouw blog lezers aanmoedigt om het gevoel te krijgen dat ze waardevolle informatie ontvangen. Het nodigt hen uit. Daarom moet je ze op een prettige toon aanspreken. Voor zoekmachines is inhoud van hoge kwaliteit het meest relevant. Natuurlijk content die van kwaliteit is, bruikbaar is en waarde genereert voor de gebruiker. Misschien wil je een blog moet opnemen om de organische positionering van jouw website te verbeteren. Bij Seeders vind je alle antwoorden die je nodig hebt. Over jouw SEO-strategie, web positioneringsstrategieën en hoe verkeer naar jouw website te vergroten.
Nadelen van het niet hebben van een blog op jouw website
Gebruik jouw blog om in Google te stijgen. Als je niet aan SEO doet, is de kans groot dat jouw website niet de populariteit krijgt die je verwacht. Met alle overlast van dien. Integendeel, het hebben van een blog verhoogt het verkeer naar jouw website exponentieel, waardoor een “sneeuwbal effect” wordt bereikt. Hoe meer gebruikers arriveren, hoe meer de stroom gebruikers die achterblijven toeneemt.
De web positioneringsstrategie: hoe correct uit te voeren
SEO positionering/zoekintentie is misschien wel de nieuwste factor waarmee rekening moet worden gehouden sinds het afgelopen decennium. Een paar jaar geleden analyseerde de zoekmachine alleen de redenering van de gebruikers op basis van de trefwoorden. Bijvoorbeeld: als iemand zoekt naar “kiprecepten”, zijn de trefwoorden “recepten” en “kip”.
De potentiële zoekresultaten waren dus bijvoorbeeld een pagina met de titel: De beste recepten voor kip zonder vel. Dit is aan het veranderen omdat Google voortdurend evolueert en tegenwoordig werkt het niet langer alleen in termen van zoekwoorden.
De zoekopdrachten naar ‘sneakers’ en ‘sportschoenen’ zouden verschillende zoekopdrachten zijn geweest. Tegenwoordig weten we dat ze op dezelfde zoekintentie reageren. Dus het zal dezelfde resultaten laten zien.
Daarom is het nu essentieel om, voordat je begint met het maken van jouw inhoud, te analyseren. Dit om te begrijpen hoe Google de zoekintentie voor een specifieke reeks zoekwoorden interpreteert. Dan weet je hoe je met jouw inhoud hierop moet reageren.